Hallo Hallo ! Wracamy!! Sprawozdanie ze sparingów Ulnowskiego Orła w sezonie 2015/2016.

W środę 15 lipca UKS “Orzeł” Ulnowo rozegrał swój pierwszy sparing. Drużyna Radomniaka Radomno, to ekipa występująca w 5 lidze. Mecz kontrolny 3×30 minut zakończył się wygraną gospodarzy 4:2. Mimo niekorzystnego wyniku Orły pozytywnie zaprezentowały swoje umiejętności po przerwie w treningach. W osiągnięciu lepszego wyniku bramkowego przeszkodziła nam poprzeczka, dwukrotnie słupek i bramkarz Radomniaka, broniący rzut karny. Należy dodać, że obie strony były zgodne, iż byliśmy lepsi w tym meczu.

Bramki dla UKS “Orzeł”: Paweł Klimek (2).

W sobotę 18 lipca UKS “Orzeł” Ulnowo rozegrał swój drugi sparing. Tym razem pojechaliśmy do Rudzienic i zagraliśmy z miejscowymi Czarnymi. Gospodarze sparingu od najbliższego sezonu rozgrywać mecze będą w 5 lidze. Czarni postawili wysoko poprzeczkę naszym zawodnikom, przez co wystarczyło nam sił tylko na 60 minut meczu. Wynik końcowy wydaje się dość surowy ale pamiętajmy, że to dopiero przygotowania do sezonu. Przegrywamy 5:2

Bramki dla UKS “Orzeł” strzelali: Piotr Misiak, Daniel Sikorski.

Kolejnym sprawdzianem dla UKSu będzie turniej organizowany w ramach: Memoriały Władysława Mendyka i Kamila Zwierzyńskiego który odbędzie się w Ulnowie w najbliższy weekend. Drużyny które wystąpią to: UKS "Orzeł" Ulnowo, Orzeł Ulnowo oldboye, LZS Osa Ząbrowo oraz GKS Szymbark. Serdecznie zapraszamy !